Sitemizdeki bir çok ürün aynı gün kargolanır. Detaylar, ürün "Teslimat Bilgisi" alanında yazmaktadır.
Üzgünüm, sınırlı stok veya şu anda yok, ancak gelmek üzere olabilir. Sağ altta bulunan CANLI DESTEK hattımıza yazınız.
Bu ürün geldiğinde mail ile haber almak için, tıklayınız.PC814, içerisinde bir kızılötesi yayan diyot (IRED) ve bir fototransistör barındıran, AC girişli bir optokuplördür. Standart optokuplörlerden farklı olarak, giriş tarafında ters-paralel bağlı iki LED içerir. Bu yapı, doğrudan AC sinyallerini algılamak veya polariteden bağımsız DC sinyal izolasyonu sağlamak için idealdir. Kompakt SMD-4 (SOP-4) kılıfı, modern yüzey montajlı tasarımlar için mükemmeldir.
PC814'ü neden standart bir optokuplör yerine tercih etmeliyim?
→ Eğer izole etmeniz gereken sinyal AC (alternatif akım) ise veya giriş sinyalinin polaritesi değişebiliyorsa, PC814 idealdir. Standart bir optokuplör sadece tek yönlü DC akım ile çalışırken, PC814 her iki yöndeki akımı da algılayabilir.
Bu optokuplör ile sıfır geçiş tespiti (zero-cross detection) nasıl yapılır?
→ PC814'ün girişi, akım sınırlayıcı dirençler aracılığıyla AC şebekesine bağlanır. AC sinüs dalgası sıfır noktasından geçerken LED'ler sönük kalır ve çıkış transistörü kapanır. Bu durum bir mikrodenetleyici tarafından algılanarak triyak gibi güç anahtarlarının doğru zamanda tetiklenmesi için kullanılır.
AC sinyallerini güvenle ve kolayca izole etmek için PC814'ün akıllı tasarımını projelerinize dahil edin!
Not: Bu sayfadaki bilgiler yalnızca referans amaçlıdır. En doğru ve güncel teknik detaylar için lütfen ürünün resmi 'datasheet' belgesini kontrol ediniz.