30.12.2025 saat 15:00’dan sonra oluşturulan siparişler, 05.01.2026 Pazartesi hazırlanmaya başlanacaktır.
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Yukarı
T1210-800G D2PAK Triyak - Tristör
Büyüt

Görseller sadece referans içindir. Kesin özellikler için üretici ürün sayfasına bakınız.

Ürün Adı

Kategori
Açıklama
Belgeler
Teslimat Bilgisi

Bu ürün 1-2 iş günü içerisnde kargoya verilir.

(Mücbir sebepler hariç)

Yorumlar
Teslimat ve Fiyat
Fiyat $ 4,40 + KDV
İndirimli Fiyat $ 4,14 + KDV
KDV Dahil TL 212,64 TL (KDV Dahil TL)
Canlı Destekten Yardım Alın
Hızlı Kargo

Sitemizdeki bir çok ürün aynı gün kargolanır. Detaylar, ürün "Teslimat Bilgisi" alanında yazmaktadır.

Üzgünüm, sınırlı stok veya şu anda yok, ancak gelmek üzere olabilir. Sağ altta bulunan CANLI DESTEK hattımıza yazınız.

Bu ürün geldiğinde mail ile haber almak için, tıklayınız.

T1210-800G, özellikle AC yük kontrolü için tasarlanmış yüksek performanslı bir triyaktır. 800V'luk tepe blokaj voltajı ve 12A RMS akım kapasitesi ile geniş bir uygulama yelpazesine hitap eder. Yüzey montajlı D2PAK (TO-263) kılıfı, modern PCB tasarımlarında yerden tasarruf sağlarken etkin bir termal yönetim sunar. Bu komponent, dimmer devreleri, motor hız kontrolü ve solid-state röleler için mükemmel bir seçimdir.

T1210-800G'nin Özellikleri ve Avantajları

• Yüksek Voltaj Dayanımı: 800V Vdrm/Vrrm değeri ile şebeke dalgalanmalarına karşı yüksek dayanıklılık gösterir.
  • Yüksek Akım Kapasitesi: 12A'e kadar olan RMS akımlarını güvenli bir şekilde anahtarlayabilir.
  • Düşük Tetikleme Akımı (IGT): Düşük güçlü mikrodenetleyiciler tarafından bile kolayca tetiklenebilen hassas bir gate yapısına sahiptir.
  • D2PAK Yüzey Montaj Kılıfı: Kompakt tasarımlar ve otomatik üretim hatları için ideal olan popüler bir SMD kılıfıdır.
  • Mükemmel Termal Performans: Kılıfın altındaki geniş metal tab, ısıyı PCB'ye verimli bir şekilde aktararak soğutmayı kolaylaştırır.
  • Geniş Çalışma Sıcaklığı Aralığı: Endüstriyel ortamlarda güvenilir performans için geniş bir sıcaklık aralığında çalışabilir.

Başlıca Kullanım Alanları

• AC Motor Hız Kontrolü (Örn: Fanlar, küçük ev aletleri)
  • Aydınlatma Kontrolü ve Dimmer Devreleri
  • Isıtıcı ve Fırın Elemanlarının Kontrolü
  • Katı Hal Röleleri (Solid-State Relays - SSR)
  • Endüstriyel AC Anahtarlama ve Faz Kontrol Uygulamaları

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Triyak ile Tristör (SCR) arasındaki temel fark nedir?
→ Tristör (SCR), tek yönlü bir anahtardır; sadece pozitif alternansta akım geçirir. Triyak ise çift yönlü bir anahtardır; hem pozitif hem de negatif alternanslarda akımı kontrol edebilir. Bu nedenle triyaklar AC devre kontrolü için idealdir.

Bu triyakı bir Arduino veya benzeri bir mikrodenetleyici ile sürebilir miyim?
→ Evet, ancak doğrudan değil. Triyak'ın gate'ini sürmek için mikrodenetleyici çıkışı ile triyak arasına MOC3021 gibi bir opto-triyak (opto-izolatör) koymanız şiddetle tavsiye edilir. Bu, mikrodenetleyicinizi yüksek AC voltajından korur.

AC yük kontrolü ve motor hız ayarı projelerinizde güvenilir performans için T1210-800G Triyak'ı seçin!

Not: Bu sayfadaki bilgiler genel bir rehber niteliğindedir. Kesin teknik özellikler ve uygulama detayları için lütfen ürünün resmi 'datasheet' belgesini kontrol ediniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.